Nieuwsberichten

Over ons »

15 december 2017 - Samenwerking Windesheim en Fieldlab te zien op RTL7

Onlangs was het Fieldlab Industrial Robotics te zien in het RTL programma 'Ondernemen doen we zo'. In de uitzending over industriële robotisering komt de samenwerking tussen Windesheim en het Fieldlab aan bod. Sietse Dijkstra, manager Engineering en Design op Windesheim vertelt naar aanleiding van de uitzending over deze samenwerking.

Onderwijs van de toekomst

"Als beroepsopleiding is het voor ons erg belangrijk om mee te gaan met innovatie." zegt Dijkstra, "Mechanisatie en ICT is een belangrijke trend voor de toekomst en dus ook voor onze studenten." Door samen te werken met het Fieldlab wordt het voor Windesheim mogelijk om toekomstbestendig onderwijs te ontwikkelen. Wat de samenwerking uniek maakt is dat het Fieldlab de locatie en equipment beschikbaar stelt voor de studenten.

Investeren in robotica

Windesheim richt zich niet alleen op de voltijdstudenten, maar ook op bij- en nascholers. "Door de mogelijkheden die wij bij het Fieldlab krijgen wordt er steeds meer in robotica onderwijs geïnvesteerd, op allerlei vlakken." vervolgt hij. Zo wil Windesheim een industriële robotica onderzoeksgroep samenstellen met als doel over een aantal jaar een lectoraat te realiseren. "Het Fieldlab en het bedrijfsleven investeren in dit onderwerp en als onderwijsinstelling reageren wij daarop", sluit Sietse Dijkstra af.

Bekijk hier de uitzending:

192