Regionaal samenwerkingsproject industriële robotica

Regionaal samenwerkingsproject industriële robotica

In de regio’s Noordwest-Veluwe en Zwolle hebben diverse partijen de handen ineengeslagen op het gebied van industriële robotica. Samen werken aan nieuw lesmateriaal (e-learning) en een sterk netwerk in de regio. Met als resultaat (toekomstige) medewerkers die beschikken over de laatste technische kennis op het gebied van industriële robotica en de bijbehorende 21st century skills. Medewerkers die in staat zijn machines (door) te ontwikkelen, besturen, programmeren en bedienen. Belangrijk uitgangspunt binnen het project is dat het ontwikkelde materiaal open source is en beschikbaar komt voor anderen. 

Fieldlab en samenwerkingsproject industriële robotica


Op dit moment zijn stichting Fieldlab en project RIF IR al onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zo kunnen studenten van Landstede en Deltion in het Fieldlab praktijkervaringen opdoen. Ze leren robots programmeren en zien in het lab gelijk de resultaten van hun werk. Werkt het wel of niet? En zo niet, wat moet ik doen om het wel werkend te krijgen? Met het Fieldlab ontstaat er een mooie balans tussen enerzijds op school lessen volgen en de nieuwe e-learningmodules doorlopen en anderzijds de praktijkervaringen in het lab.

Het project


Momenteel wordt op alle fronten gewerkt aan de uitvoering van het plan van aanpak RIF IR. Zo wordt er gewerkt aan de e-learningmodules, maar ook aan een techcommunity waar men kennis kan delen en waar kennis goed in beeld is en blijft. De samenwerkende partijen willen zoveel mogelijk mensen opleiden en klaarstomen voor een toekomst met industriële robotica, zowel op vmbo-, mbo- als op hbo-niveau. Bekijk voor meer informatie de pagina over opleidingen

Samenwerkende partijen


De genoemde activiteiten vinden plaats vanuit een regionaal investeringsfonds industriële robotica (RIF IR). Deelnemers en partners van het RIF zijn onder meer onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden.

Bedrijven

Onderwijs

Ondersteunende partijen

Altrex Landstede Provincie Overijssel
Auping Deltion Provincie Gelderland
AWL-Techniek Windesheim A+O Metalektro
Goma Morgen College FME
Kinkelder    
Nefit Industrial    
VMI Group    
Voestalpine Polynorm    
Wivé Techniek    
IJssel Technologie    

 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Rik Grasmeijer (projectleider RIF IR vanuit het Fieldlab) helpt u graag verder. Mail uw vraag naar rik.grasmeijer@fieldlabir.nl.

Op de hoogte blijven?


Nieuws vanuit het regionaal investeringsfonds industriële robotica publiceren we via een nieuwsbrief. Bent u direct betrokkenen bij het project maar ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief RIF IR.  

 

277