Wat staat er in het Fieldlab?

Een wereld aan mogelijkheden

Op het gebied van autmotisering en robotisering valt genoeg te leren. Met uw uitdagingen op het gebied van industriële robotica kunt u in het  volledig uiteruste Fieldlab IR terecht. 
Wilt u gebruik maken van het Fieldlab IR als locatie? Neem dan contact op via info@fieldlabir.nl.

Testrobots

Robots zijn er in vele soorten en maten en met de meest uiteenlopende specificaties. Welk type robot u ook inzet, het draait uiteindelijk om de toepassing binnen het proces. Dat is waar automatisering om draait. Alle robots in het Fieldlab IR kunnen uitgerust worden met een breed scala aan tooling: zoals o.a. een lastoorts, gripper of zuignap. Dit door middel van een snel wisselsysteem (van Schunk) met slimme IO communicatie (IFM IO-Link).

Op dit moment is het Fieldlab IR uitgerust met de volgende testrobots:

  • Fanuc M710iC/50
  • Fanuc ARC Mate 120iD
  • ABB IRB 1600-6/1.45
  • ABB IRB 1660 ID-6/1.55
  • ABB IRB 2600-20/1.65
  • Yaskawa GP25
  • Kuka KR8 R1620 arc HW

Laser test cellen

Het Fieldlab IR is uitgerust met twee laser test cellen. Deze worden gebruikt voor laser macro-bewerkingen zoals laserlassen en lasersnijden. De eerste is voorzien van ABB robots. De tweede laser test cel is flexibel in te richten met diverse merken robots en bijbehorende tooling. Wilt u gebruik maken van de laser test cellen? Neem dan contact met ons op. 

De puntlasrobots

In het Fieldlab IR vindt u ook twee puntlasrobots. Een ABB 6700-205/2.80 en een Fanuc R-2000iC/210F. Dit zijn de grootste en sterkste robots in het Fieldlab. Zodoende zijn deze geschikt voor handelingen en toepassingen waarbij een grotere payload noodzakelijk is.

Aansturing en applicatie ontwikkeling

Een robot is altijd een onderdeel van een overkoepelend systeem. Daarom is in het Fieldlab een flexibele ruimte ingericht voor het ontwikkelen van applicaties, sensorsystemen en besturingstechnologieën. Deze ruimte is voorzien van een PLC lesomgeving, een vision opstelling en verschillende Cobots.

Benieuwd naar de partners die mee hebben gewerkt aan de inrichting van het Fieldlab IR? Klik hier!

 

"Als producent van hoogwaardige robots weten wij dat de kwaliteiten van onze robot alleen goed tot hun recht komen als deze met vakmanschap geïntegreerd worden. Goede integratie wordt mogelijk door hoogwaardige opleidingen. Het Fieldlab IR biedt deze mogelijkheid en daarmee wordt het op de juiste manier toepassen van robots binnen uw onderneming gewaarborgd."

Stijn Janssen, Sales Manager KUKA

Stijn Janssen van Kuka
248