Nieuwsberichten

Over ons »

09 april 2021 - Ad-opleiding is investering voor werknemer en bedrijf

Steeds meer bedrijven willen hun productieproces (verder) automatiseren. De Associate Degree (AD) opleiding Industriële Automatisering en Robotica van Hogeschool Windesheim leidt op voor productiebedrijven, machinebouwers, de procesindustrie en technische dienstverleners. Kortom: overal waar machines staan of gemaakt worden.

De vraag om een opleiding in automatisering van machines en systemen is ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Er was al een Industriële Automatisering en Robotica minor (keuzedeel van een halfjaar) die groeide naar 100 studenten per jaar. Zij voerden in kleine groepjes opdrachten uit bij bedrijven. Zo was er al expertise voor de opleiding en anderzijds ontstonden veel contacten met bedrijven in de regio. Uit die behoefte is begin 2017 het Fieldlab Industrial Robotics opgericht: een groep bedrijven met Landstede MBO, Deltion College en Windesheim als partners met als doel onderwijs ontwikkelen en stimuleren op gebied van robotica.

,,Vanuit de bedrijvengroep in het Fieldlab is het initiatief genomen om een Associate Degree niveau 5 op te zetten: een 2-jarige deeltijd hbo-opleiding voor mensen die al aan het werk zijn. De opleiding is in september 2019 gestart en in juni liggen de eerste diploma’s op tafel. Het eerste jaar waren er tussen de 20-25 studenten en dit jaar is het aantal soortgelijk. Zij zijn tussen 20-55 jaar en hebben allemaal een baan bij een bedrijf’’, vertelt Aart Schoonderbeek (46) uit Dalfsen.

Lees het volledige artikel »

Bron: Stad in Bedrijf

192