Partners van het Fieldlab

Onderwijs dat aansluit bij techniek en arbeidsmarkt

Het Fieldlab Industrial Robotics is opgericht om het gebrek aan 'robot' kennis in de markt te verkleinen. Om kwalitatief onderwijs dat aansluit bij de vraag vanuit de markt te ontwikkelen wordt samengewerkt met diverse partners. Deze partners ondersteunen de doelstellingen van het Fieldlab IR en maken financiering mogelijk. 

 

Samenwerkende bedrijven

De samenwerkende partijen binnen het Fieldlab Industrial Robotics willen zoveel mogelijk technische bedrijven in de gelegenheid stellen robotisering van prodocutieprocessen op te pakken. Dat is goed voor elk bedrijf afzonderlijk maar ook voor de bedrijven gezamenlijk, omdat ze ook aan elkaar leveren en samen dezelfde afnemers bedienen. 

Altrex Auping AWL-Techniek
     
     
Goma Kinkelder Nefit Industrial
     
     
VMI Group Voestalpine Polynorm
Wivé Techniek  
     
     

   
IJssel Technologie    

 

Onderwijspartners

Om opleidingen op het gebied van industriële robotica te ontwikkelen wordt in het Fieldlab IR samengewerkt met meerdere regionale onderwijsinstellingen. Het opleidingsaanbod sluit aan bij de laatste trends en ontwikkelingen en het mbo en hbo onderwijs wordt voorbereid op de toekomst.

Logo Windesheim
Landstede Windesheim Deltion College
     
     
   
Morgen College    

 

 

Ondersteunende partijen

De ondersteunende partijen zijn organisaties die het project (financieel) ondersteunen, mogelijk op termijn partner worden en een rol kunnen spelen in het verbinden van nog meer partijen aan het initiatief.

Provincie Gelderland Provincie Overijssel A+O Meltalektro
     
     
   
FME  

 

 

Leveranciers

Voor de inrichting van het Fieldlab IR wordt er samengewerkt met diverse leveranciers. Dit zijn niet alleen de robotleveranciers maar ook bijvoorbeeld software en equipment leveranciers. 

ABB Assa Abloy Fanuc
     
     
Festo Didactics  ifm Kuka
   
   
Lemtech Ophir RBSS
     
     
Siemens Trumpf
Van Egmond  
     
     
   
  Yaskawa
   

 

"Dankzij het Fieldlab Industrial Robotics bij AWL komen studenten in aanraking met “Robotica” wat van groot belang is want zij worden onze medewerkers voor de toekomst."

Paul Ribus, General Manager FANUC Benelux

Paul Ribus van Fanux Benelux
275