2-jarige Associate degree

Industriële Automatisering en Robotica

Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Startperiode: september

Het automatiseren van een productieproces of het inzetten van een robot, betekent niet dat bedrijven geen personeel meer nodig hebben. Ze moeten bijen/of omgeschoold worden en bekend gemaakt worden met nieuwe taken en methodes. Daarom ontwikkelde Windesheim een 2-jarig opleidingstraject voor mensen die al werkzaam zijn binnen het vakgebied van de industriële automatisering en/of robotica. Door deze opleiding te volgen heb jij de kennis en vaardigheden om bij die bedrijven te werken.

Beroepstaken staan centraal

De opleiding bestaat uit vier semesters waarin steeds een taakgebied centraal staat. Deze taakgebieden zijn geformuleerd in samenwerking met bedrijven die betrokken zijn bij het Fieldlab Industrial Robotics.

Combinatie van werken en leren

Voor een optimaal effect studeer en werk je tegelijk. Zo kun je direct theorie en praktijk ervaren, toepassen en verbinden. Tijdens de contactmomenten op school krijg je verdieping op de lesstof, bespreek je de opdrachten en deel je ervaringen met medestudenten. Zo leer je ook van elkaar. Daarnaast krijg je studiebegeleiding om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste balans tussen je gekozen studie, je werk en je privéleven.

Iets voor jou?

De Ad Industriële Automatisering en Robotica is een brede opleiding die je voorbereidt op, of door laat groeien naar een functie en beroepen als PLC/robot engineer of programmeur, besturingstechnicus, Customer Support Engineer, Field Service Technician/Engineer bij bedrijven die zich bezig houden met de bouw van machines of bij producerende bedrijven.

Het werkterrein voor de Ad’er Industriële Automatisering en Robotica is breed. Je vindt ze niet alleen in de metaalen elektroindustrie, maar ook in andere sectoren waarin automatisering en robotica wordt toegepast, zoals de bouw, agro & food, verpakkingsindustrie, enz..

Heb jij een technische mbo-opleiding gevolgd (recent of al wat langer geleden) en wil jij het werken met industriële robotica graag onder de knie krijgen? En/of wil jij doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkt? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Meer informatie »     Download de folder »

Contactpersoon: 

Bart Snijder, Windesheim

Logo Windesheim

292