Nieuwsberichten

Over ons »

Regelmatig verzamelen wij de nieuwsberichten over het Fieldlab in ons Fieldnews. Wilt u deze digitale nieuwsbrief FIELDNEWS ontvangen? Meld u dan hier aan.

 

18 april 2019 - Dag van de Robotica trekt honderden studenten en ondernemers

Industriële Robotica vraagt intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Dit bleek de rode draad tijdens de Dag van de Robotica op 18 april jl., waar vele studenten, ondernemers en onderwijsinstellingen aanwezig waren. Deze dag werd georganiseerd door Landstede MBO, Deltion College, Hogeschool Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotic en stond volledig in het teken van een levenlang leren en Industriële Robotica. Aanleiding voor het event is de afronding en oplevering van het nieuw ontwikkelde mbo-keuzedeel Industriële Robotica. Het eerste en enige lesmateriaal in Nederland op dit vakgebied wat officieel is geaccrediteerd.

12 april 2019 - Technological University Dublin bezoekt Fieldlab

Op vrijdag 12 april bezochten Mark McGrath en Donal McHale van de Technological University Dublin, samen met docenten van hogeschool Windesheim, het Fieldlab Industrial Robotics. Na de uitleg over het Fieldlab door Lubbert Talen, werden de bezoekers van de TU Dublin rondgeleid in het Fieldlab.

10 april 2019 - Eerste opleidingsaanbod Industriële Robotica

Binnen het RIF Industriële Robotica project wordt er hard gewerkt aan de eerste opleidingmogelijkheden. Benieuwd welke onderdelen u zich nu al voor kunt inschrijven? Lees snel verder!

05 maart 2019 - De Robotschool- uitdagingen van Landstede

De eerste drempel is geslecht. Dankzij een geslaagde inzamelingsactie heeft Landstede Harderwijk de benodigde 25.000 euro binnengehaald voor de zo gewenste industriële oefenrobotarm. Maar de start van de techniekopleiding komende september is pas de eerste stap. Activering van het bedrijfsleven plus toestroom van leerkrachten zijn voorwaarden voor succes.

19 december 2018 - De Techniek Verbinder: boost voor techniek op de Noord-Veluwe

De regio Noord-Veluwe huist een groot aantal technische mkb bedrijven. Het belang van voldoende technische vakmensen is groter dan ooit. De onlangs opgerichte Techniek Verbinder wil het Platform Techniek Noordwest-Veluwe een boost geven.

03 december 2018 - Goedbezocht symposium 'Robotiseren in de praktijk'

Op woensdag 28 november vond het jaarlijkse robotica symposium plaats. Ruim 60 bezoekers gingen met elkaar in gesprek over de praktische toepassing van robots op de werkvloer. Lees hier een samenvatting en bekijk de video!

16 oktober 2018 - Lancering VMBOTS: kennismakingsmodule voor het vmbo

Op dinsdag 16 oktober is VMBOTS op feestelijke wijze gelanceerd in het Fieldlab Industrial Robotics. VMBOTS is een kennismakingsmodule industriële robotica voor het voortgezet onderwijs.

10 oktober 2018 - Fieldlab verzorgt masterclasses op Hogeschool Windesheim

Op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober gaf Rik Grasmeijer, projectleider van het Fieldlab Industrial Robotics, masterclasses aan 30 derdejaars (internationale) Technische Bedrijfskunde studenten van Windesheim.

20 september 2018 - Robot uit het Fieldlab op TIV in Hardenberg

Op 18, 19 en 20 september stond een van de robots uit het Fieldlab Industrial Robotics opgesteld in de stand van Windesheim op de TIV in Hardenberg. TIV is één van de grootste beurzen voor de technische industrie. De stand van Windesheim was onderdeel van het scholencollectief op de 'Toekomstcampus'.

20 juni 2018 - Noord-Hollandse materialenkring bezoekt Fieldlab

Op dinsdag 19 juni bracht een afvaardiging van de 'Noord-Hollandse materialenkring' een bezoek aan het Fieldlab. Kennis en ervaringen delen stond centraal tijdens deze middag.

192