Nieuwsberichten

Over ons »

14 juli 2021 - Eerste diploma’s Industriële Automatisering en Robotica

Tien blije afgestudeerden ontvingen op donderdag 8 juli hun diploma van de Associate Degree opleiding Industriële Automatisering en Robotica. Bryan van der Meer is de eerste die zijn ‘papiertje’ haalde van deze voor Nederland unieke opleiding.

Bryan werkt als elektromonteur bij Future Pipe Industries B.V. in Hardenberg. Hij begon twee jaar geleden aan de nieuwe hbo-opleiding om zijn kennis op het gebied van industriële automatsering en robotica te verbreden. Tijdens zijn afstudeeropdracht maakte hij een nieuwe besturing voor een machine uit 1988 waarvan de oude besturing niet meer werkte. Met zijn werkwijze en oplossingen kunnen nu ook andere machines waarvan de besturing ook sterk verouderd is, aangepast worden. Vanzelfsprekend is de werkgever van Bryan zeer tevreden met de kennis die Bryan inbrengt op het gebied van industriële automatsering en robotica.

Bijzondere omstandigheden

Bryan en zijn medestudenten hebben hun diploma behaald onder bijzondere omstandigheden. Door corona kwamen de lessen op de campus te vervallen en moesten zij online hun lessen volgen. Voor het praktijkgedeelte van de opleiding werd gebruik van hiervoor ontwikkelde simulaties. Bovendien was het mogelijk bepaalde practica uit te voeren op Perron038. Uiteraard met alle voorgeschreven coronamaatregelen inachtnemend.

Opleiding antwoord op wens én noodzaak

De 2-jarige hbo-opleiding Industriële Automatisering en Robotica is ontwikkeld binnen een regionaal samenwerkingsproject op het gebied van industriële robotica. Diverse partijen in de regio’s Noordwest-Veluwe en Zwolle werkten in dit project samen aan nieuw onderwijs en een sterk netwerk in de regio op het gebied van industriële robotica. Met als resultaat (toekomstige) medewerkers die beschikken over de laatste technische kennis op het gebied van industriële robotica en de bijbehorende 21st century skills. Zo kunnen we tegemoet komen aan de toenemende wens én noodzaak van bedrijven om automatisering met robots toe te passen.

192