Nieuwsberichten

Over ons »

19 november 2019 - Eerste ervaringen Ad-opleiding

De Ad-opleiding Industriële Automatisering en Robotica is acht weken geleden gestart op Hogeschool Windesheim. Hoe kijken de docenten en studenten terug op deze periode?

Tempo van lessen

Voor de docenten van de Ad-opleiding Industriële Automatisering en Robotica was het in de afgelopen periode zoeken naar het juiste tempo van de lessen. En waar start je met de stof? In de groep is een grote variatie in de kennis en achtergrond van de diverse studenten. Sommigen brengen al veel ervaring mee op bepaalde gebieden en zijn al verder dan de lessen van dat moment. Anderen moeten alle zeilen bijzetten, omdat het volledig nieuw voor ze is.

Coördinator Aart Schoonderbeek: “De uitdaging voor de docenten is iedereen zo snel mogelijk op een soortgelijk kennisniveau te krijgen.” Student Bert Elling herkent dit. Voor hem waren de eerste weken niet al te moeilijk. Sterker nog, de lessen over PLC-programmeren mogen wat hem betreft nog wat uitdagender worden: “Ik heb daar tot nu toe niet veel nieuws geleerd. Maar dat komt vast nog wel.”

Meer kennis van automatisering

Bert werkt bij Drentea Kantoormeubelen als Projectleider Techniek en wilde meer kennis hebben van automatisering. Daarom koos hij voor deze opleiding. “Ik heb wel even getwijfeld, want ik heb een behoorlijk drukke baan. Bovendien is het al meer dan 30 jaar geleden dat ik mijn mbo-diploma haalde.” De eerste weken lag de studiebelasting ook redelijk hoog voor Bert. Maar ondanks het tegenvallende resultaat op de eerste toets, heeft hij zeker geen spijt dat hij aan de opleiding begonnen is. Zijn medestudent Henk-Jan Scherphof kwam recent van de mbo-opleiding Mechatronica. Ook hij staat nog steeds geheel achter zijn keuze: “Ik word steeds enthousiaster over het vak.”

Meer informatie over de Ad-opleiding »

192