Nieuwsberichten

Over ons »

10 oktober 2018 - Fieldlab verzorgt masterclasses op Hogeschool Windesheim

Op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober gaf Rik Grasmeijer, projectleider van het Fieldlab Industrial Robotics, masterclasses aan 30 derdejaars (internationale) Technische Bedrijfskunde studenten van Windesheim. In de masterclasses is behandeld welke aanpassingen belangrijk zijn in een organisatie om robotisering succesvol te kunnen toepassen.

Naast de studenten woonden ook diverse docenten van Windesheim en Deltion College de masterclass bij. Rik behandelde drie verschillende fasen.

  • Definitie fase om te bepalen wat robotisering voor de organsiatie kan betekenen en wat een goed groeipad is;

  • Implementatie fase waarbij de gerobotiseerde installatie wordt aangesloten op de digitale workflow van de organisatie;

  • Continueringsfase waarin continue verbetering rondom de robot wordt georganiseerd om te komen tot steeds beter en aangepast gebruik van de robot door de organisatie.

De reacties op de masterclass waren zeer positief. De inhoud van het programma sloot naadloos aan bij de ontwikkeling van de Technische Bedrijfskunde opleiding op Windesheim. Binnen deze opleiding is steeds meer aandacht voor de toepassing van SMART technieken, waar robotisering en digitalisering van de workflow belangrijke onderdelen van zijn.

192