Nieuwsberichten

Over ons »

01 mei 2017 - FME draagt bij aan realisatie Fieldlab

Iedereen kent FME als de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Al jaren voeren zij een actieve lobby in Den Haag, waar ze de belangen van de ondernemers behartigen. Samen met TNO, het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW en de Kamer van Koophandel hebben zij Smart Industry in Nederland een gezicht gegeven. Het versnellen in Fieldlabs is één van de speerpunten van hun gezamenlijke beleid.
 
Relatief nieuw is hun rol in business development. Vanuit een innovatievraagstuk bij bedrijven realiseren ze projecten mét, voor- en door lidbedrijven om samen te innoveren. Zo helpen ze nieuwe Fieldlabs te bouwen en bestaande Fieldlabs te laten groeien. Ook werken ze in de regio Oost-Nederland intensief samen met partijen als de Koninklijke Metaal Unie, VNO-NCW en Oost-NV in het programma BOOST.
 
FME is trots dat ze hebben mogen bijdragen aan de realisatie van het Fieldlab Industrial Robotics. Dat hebben ze gedaan door te helpen bij visievorming, het verbinden van bedrijven en onderwijsinstellingen en het realiseren van financiering vanuit meerdere bronnen.
 
Het Fieldlab Industrial Robotics is een prachtig voorbeeld van een Fieldlab waarin onderwijs en bedrijfsleven samenwerken en inspirerend zijn voor de regio!

Roy van Enkhuyzen, Business Development Manager Oost-Nederland
roy.van.enkhuyzen@fme.nl
06- 27345523

192