Nieuwsberichten

Over ons »

16 oktober 2018 - Lancering VMBOTS: kennismakingsmodule voor het vmbo

Op dinsdag 16 oktober is VMBOTS op feestelijke wijze gelanceerd in het Fieldlab Industrial Robotics. VMBOTS is een kennismakingsmodule industriële robotica voor het voortgezet onderwijs. De kennismakingsmodule voor het vmbo is de eerste in een reeks onderwijscomponenten (op vmbo, mbo en hbo niveau) die worden ontwikkeld binnen het regionaal samenwerkingsproject industriële robotica. 

Lespakket VMBOTS

Decanen en docenten kunnen sinds dinsdag gebruik maken van VMBOTS. VMBOTS is bedoeld om leerlingen van 12-16 jaar enthousiast te maken voor een technische opleiding met als focus industriële robotica. Het lespakket is samengesteld door Landstede, Deltion en het Morgen College en bestaat uit E-learning, een praktijkles en optioneel een excursie naar het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk of een bedrijf in de regio. De regio’s Zwolle en Harderwijk hebben met VMBOTS  een landelijke primeur.

Lancering op 16 oktober

Ruim 50 docenten en decanen van scholen in de omgeving waren aanwezig bij de lancering. Na een plenair deel konden aanwezigen zelf zien en ervaren hoe VMBOTS werkt. Enkele scholieren van het Morgen College lieten ter plekke zien hoe de praktijkopdracht werkt. Ook lieten mbo-studenten een demonstratie met éeén van de aanwezige industriële robots. 

Bekijk hier de sfeerimpressie van de lancering:

Download hier de flyer over VMBOTS

192