Nieuwsberichten

Over ons »

29 januari 2018 - Landstede met '#Robotschool' finalist Samen Sterker Fonds

Hoe bereid je werknemers van de toekomst goed voor op 'Smart Industry'? Met een robotschool! Landstede is met de inzending "You're in control #Robotschool" een van de finalisten voor het Samen Sterker Fonds van Rabobank Randmeren. Daarmee maken ze kans op een financiële bijdrage van € 22.500,- waarmee ze het praktijklokaal willen vernieuwen. 

Onderwijs en ondernemers werken samen in het project ‘Industriële Robotica’. Dit 4-jarig project wordt uitgevoerd in samenwerking met Deltion College en Windesheim. Samen willen ze zoveel mogelijk mensen op alle niveaus klaarstomen voor de toekomst in de industriële robotica. De praktijklesomgeving is het Fieldlab Industrial Robotics.

Op de onlangs georganiseerde open dag van Landstede was te merken dat de belangstelling voor robotica groot is. Tijdens de open dag werden er demonstraties met een Kuka robot gegeven, welke door het Fieldlab Industrial Robotics voor deze dag ter beschikking werd gesteld. 

Tijdens de feestelijke finaleavond op 11 april 2018 pitchen alle finalisten en wordt de winnaar bekend gemaakt. Als Landstede wint, wordt het geldbedrag ingezet om het robotica praktijklokaal een upgrade te geven en om een kennismakingsmodule te ontwikkelen voor het middelbare onderwijs. 

Wilt u meer lezen over het Samen Sterker Fonds of zich aanmelden voor de feestelijke avond? Klik hier >

192