Nieuwsberichten

Over ons »

20 juni 2018 - Noord-Hollandse materialenkring bezoekt Fieldlab

Op dinsdag 19 juni bracht een afvaardiging van de 'Noord-Hollandse materialenkring' een bezoek aan het Fieldlab. Kennis en ervaringen delen stond centraal tijdens deze middag. Ook konden de bezoekers een kijkje nemen in het Fieldlab en waren er diverse demonstraties. 

Kennismaken met het Fieldlab

De middag werd geopend door Piet Mosterd, directeur External Affairs van AWL-Techniek en oprichter van het Fieldlab Industrial Robotics. Hij nam de aanwezigen mee in het ontstaan van het Fieldlab en zijn ervaringen met het succesvol toepassen van robotisering. 

Robotisering in de praktijk

Vervolgens sprak Rik Grasmeijer, projectleider in het Fieldlab, over het Robotics Canvas Model: een model waarmee de toepasbaarheid van robotica binnen het eigen bedrijf in kaart gebracht kan worden. Lubbert Talen, Technology Manager Cobotics bij AWL-Techniek sloot af.

De bezoekers kregen ook een rondleiding in het Fieldlab en er waren diverse demonstraties met een lasrobot en een cobot. 

 

Noord-Hollandse Materialenkring

Het doel van de Noord-Hollandse Materialenkring is het verspreiden van technologische kennis en het vormen van een netwerk voor de bedrijven uit Noord-Holland. Om dit te bereiken worden minimaal 6 bijeenkomsten per jaar georganiseerd waarbij techniek en netwerken centraal staan. 

192