Nieuwsberichten

Over ons »

17 mei 2017 - Tech Days bij AWL Harderwijk

AWL-Techniek zorgt voor wereldwijde productiviteit

Op 17 en 18 mei 2017 organiseerde AWL voor de negende keer de ‘AWL Tech Days’. Klanten van over de hele wereld kwamen naar Harderwijk voor een Lunch2Lunch meeting. Doordat productie zich steeds meer over de hele wereld verspreidt en de wereld zelf in hoog tempo voortdurend veranderd zien we dat nieuwe ontwikkelingen, cultuurverschillen, het economisch klimaat en politiek allemaal een grote invloed hebben op ons dagelijkse werk. De sleutel is om op koers te blijven, nu en in de toekomst. Tijdens de AWL Tech Days hebben klanten interessante inkijkjes gekregen en waren in staat om aan discussies deel te nemen. Met interessante sprekers, innovatieve projecten in het AWL R&D Fieldlab, een interactieve rondleiding door de fabriek en goede mogelijkheden om te kunnen netwerken waren de AWL Tech Days weer een groot succes.

Vanuit AWL waren er presentaties van de R&D afdeling over onderwerpen als machinesoftware en het modulair ontwerpen van klemmen en veel demonstraties in het Fieldlab met betrekking tot augmented reality, virtual reality, HMI (Human Machine Interface) design en berichtgeving, enz. Daarnaast sprak AWL over de wereld van de toekomst. Wat worden de belangrijkste veranderingen en hoe kunnen wij ons daaraan aanpassen?
 
Naast de pesentaties van AWL waren er ook verschillende gastsprekers zoals Trumpf, SKS, Brose Automotive en Joep Hofhuis, hoogleraar op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij richtten zich allemaal op wereldwijde productie. Hoe kun je (cultuur)verschillen, lokale vereisten en wetgeving overbruggen om wereldwijd succesvol te kunnen zijn?
 
Een van de hoogtepunten van de Tech Days was de rondleiding door de fabriek. De klanten werden langs  verschillende interessante projecten geleid waarbij AWL is betrokken. Er werd een groot aantal automotive projecten getoond waaronder machines voor de productie van carrosserie-onderdelen zoals een deurframe, A-stijl, wielophanging en achterbanken. Ten slotte werd het CTO (Configure to Order) principe uitgelegd door een modulair opgebouwde lasercel te laten zien die wordt gebruikt voor de productie van verschillende onderdelen voor autostoelen.  

AWL kijkt met veel voldoening terug op twee succesvolle, interessante en inspirerende dagen! En een ding staat vast: AWL zal deze netwerkbijeenkomst ook in 2018 weer organiseren.

192